2012-01-12 18:48 #0 av: [Laban01]

Dags att återinföra unionen Sverige-Norge i skidskytte?

Man kan inte annat än beundra Norge när det gäller att få fram skidskyttar av absoluta världsklass hela tiden. För när en dominant är på väg mot slutet av sin karriär och man tänker att det är bra för nu kan nån annan också få chansen att vinna, då kommer det fram en ny som är ännu bättre än vad den gamle var. Den nye åker ännu fortare, skjuter snabbare och är ännu bättre på att spurta. Och inte tusan går en norrman "in i väggen" heller. Jag kan då inte påminna mig på rak arm att jag nånsin har sett det hända.

Även om alla norrmän nu föds med skidor under fötterna, så måste man ändå fundera lite på hur i all världens namn dom kan lyckas få fram alla dessa "övermäniskor" hela tiden. Dom måste sitta uppe på fjälltopparna och insupa den friska atlantluften och äta nån riktigt fantastiskt bra dundergröt redan i unga år, för när dom väl kommer ut i världscupen så är det ju inte tal om några 73:e platser dom hamnar på heller, utan dom brukar för det mesta va med och slåss om topp-tjugo platser redan från början.

Däremot har ju dom norska damerna varit inne i en liten svacka, då dom "bara" har haft Tora Berger i den absoluta världseliten. Även om Ann Kristin Flatland faktiskt vann en sprint förra säsongen, 2010/2011. Men dom verkar vara på väg upp igen med en del unga nya intressanta namn även där, så snart är väl allt "som vanligt igen" även på damsidan.

Jag vill absolut påtala att jag INTE anklagar Norge för några otillåtna medel, för det finns ju trots allt en och annan som inte fått nåt av atlantluften redan från barnsben. Men visst är det fantastiskt att våra grannar i väst, vår lillebror, är så mycket bättre på vinteridrott än vad storebror Sverige är? Kanske är det dags att återinföra unionen så vi också får njuta av lite skidframgångar.

Unionsflaggan.